Proč je důležitá responzivita webu?

Co je to responzivita webu?

Mobilní telefony
49%
Stolní počítače
41%
Tablety
Web Designer 7%
Chytré televize
Web Designer 3%

zdroj: statistiky GOOGLE

Svět IT techniky se rapidně mění. Není to tak dávno, kdy jsme data ukládali na diskety, dnes tu jsou FLASH disky, SSD, SSD M.2... Technika a technologie jdou mílovými kroky dopředu. To platí také i u internetu, webových stránek a přístupu k nim.

Milník nastal v roce 2007, kdy Steve Jobs představil první verzi iPhonu. Zařízení, které se dalo ovládat dotykem a které změnilo celý svět. Malá krabička, ze které se daly psát emaily, navštěvovat weby, nakupovat v e-shopech, hrát hry… 

A jak jde čas a vývoj mílovými kroky kupředu, změnilo se i naše vnímání webu, nežli před rokem 2007 a na webové stránky a e-shopy se stále více lidí připojuje právě skrze mobilní zařízení (tablety a mobilní telefony). Mít web optimalizovaný pro tato zařízení se stalo nutností a příchodem chytrých TV a dalších zařízení se bude propast mezi klasickými počítači a notebooky  a mobilními zařízeními stále více zvětšovat. Nenechte si tento vlak ujet!!!

Proč je důležitá responzivita webu?

Responzivní weby dosahují ve vyhledávačích jako je Google, Bing ale i český Seznam na lepších pozicích, nežli stránky, které responzivní nejsou.

Možná jste sami narazili na neresponzivní web. Obsah webu jste si musel/a zvětšovat a komfort procházení stál za starou belu.

Procházíte weby a narazíte na web potencionálního partnera, jehož web se však na mobilu špatně zobrazuje… To vůbec nevzbuzuje důvěru. Mnohdy také jsou neresponzivní weby zastaralé a ukazují návštěvníkům, že jim něco chybí. 

Responzivita, tedy „hezké“ zobrazení na mobilních zařízeních je zvláště důležité u eshopu. Nikdo nemá trpělivost si vše zvětšovat, posouvat a vůbec se zorientovat v objednávkovém procesu.

Responzivní web je zkrátka IN,  je moderní, vypadá profesionálně a je pro uživatele přívětivý. Nemít dnes responzivní design webu je obří mínus. To jako vážně. Mít responzivní web je v dnešní době nutnost.

Přibližovat, oddalovat, zvětšovat, zmenšovat, posouvat a zorientovat se na webu, který se nedokáže přizpůsobit vašemu mobilnímu telefonu je frustrující a většina návštěvníků takový web opustí.

My žijeme v době mobilních zařízení, smartphonů a tabletů a chceme procházet weby komfortně. Jen tak budete IN a vaše internetová prezentace či eshop bude mít smysl. Bude efektivní a bude plnit svůj úkol i v dnešní „mobilní“ době.

Je váš web responzivní?

Můžete jet na místo daleko od civilizace a podívat se na svůj web z mobilního telefonu. Zobrazuje se dobře? Načítá se rychle? Neobsahuje chyby? 

Využít však můžete i mnohem lepší a sofistikovanější nástroj přímo od jedničky na trhu, od společnosti Google. Nástroj určený především webmasterům, ale dostupný komukoliv. Navíc ZDARMA a v ČEŠTINĚ. 

Klikněte na následující odkaz, zadejte URL adresu vašeho webu a během pár okamžiků se dozvíte, zda váš web splňuje přísná kritéria responzivity. Zkopírujte URL (adresu v prohlížeči) vašeho webu do formuláře, který se Vám otevře a ověřte si responzivitu. Pozor … je rozdíl mezi HTTP a HTTPS adresou:D

Proč je důležitá responzivita webu?

91 komentářů u „Proč je důležitá responzivita webu?

  1. Enjoyed looking through this, very good stuff, appreciate it. „We swallow greedily any lie that flatters us, but we sip little by little at a truth we find bitter.“ by Denis Diderot.

  2. Hey are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  3. You could certainly see your skills within the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always follow your heart. „The point of quotations is that one can use another’s words to be insulting.“ by Amanda Cross.

  4. We stumbled over here from a different web address and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to finding out about your web page yet again.

  5. I have been browsing on-line greater than three hours as of late, but I by no means discovered any interesting article like yours. It is lovely price enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content as you did, the internet can be a lot more helpful than ever before.

  6. Hello! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

  7. You really make it appear so easy with your presentation however I to find this matter to be really one thing that I think I might by no means understand. It kind of feels too complex and extremely extensive for me. I am having a look ahead for your subsequent submit, I will try to get the hang of it!

  8. Sight Care is a visual wellness supplement that is currently available in the market. According to the Sight Care makers, it is efficient and effective in supporting your natural vision. The supplement is also said to have effects on different issues that affect the body like supporting the health of your brain, protecting the body from oxidative stress, and many more.

  9. Fitspresso is a brand-new natural weight loss aid designed to work on the root cause of excess and unexplained weight gain. The supplement uses an advanced blend of vitamins, minerals, and antioxidants to support healthy weight loss by targeting the fat cells’ circadian rhythm.

  10. Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very useful info specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck.

  11. I’ve been surfing online greater than 3 hours lately, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty price enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made excellent content as you did, the net shall be a lot more useful than ever before.

  12. Excellent beat ! I would like to apprentice even as you amend your website, how could i subscribe for a weblog site? The account helped me a appropriate deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast offered vibrant transparent idea

  13. Thank you for another wonderful post. Where else could anyone get that type of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such info.

  14. Fitspresso is a brand-new natural weight loss aid designed to work on the root cause of excess and unexplained weight gain. The supplement uses an advanced blend of vitamins, minerals, and antioxidants to support healthy weight loss by targeting the fat cells’ circadian rhythm

  15. Fitspresso is a brand-new natural weight loss aid designed to work on the root cause of excess and unexplained weight gain. The supplement uses an advanced blend of vitamins, minerals, and antioxidants to support healthy weight loss by targeting the fat cells’ circadian rhythm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přesunout se na začátek